De Hummeltjeshoeve in Heukelum

Op de locaties in Heukelum heeft Kinderopvang De Hummeltjeshoeve een kinderdagverblijf, een BSO en een peuteropvang. We bieden hier kleinschalige opvang voor kinderen van 6 weken tot 13 jaar

kinderdagverblijf

De opvang bestaat uit 3 groepen.

  • Verticale babygroep De Hummeltjes met maximaal 9 kinderen per dag in de leeftijd van 0 tot 24 maanden.
  • Verticale dreumes- en peutergroep De Beestenboel. Hier spelen maximaal 11 kinderen per dag van 12 maanden 
    tot 4 jaar.
  • Verticale peutergroep ’t Landleven, waar maximaal 16 kinderen per dag van 24 maanden tot 4 jaar spelen. 

Het kinderdagverblijf beschikt over meerdere ruimtes en een bovenverdieping met slaapkamers. De kinderen kunnen veilig buiten spelen. Aan de andere zijde van de Appeldijk is een groot terrein met een kleine kinderboerderij.


We maken regelmatig uitstapjes in Heukelum met alle kinderen van 3 maanden tot 4 jaar. We gaan bijvoorbeeld wandelen op de dijk of bij de geitjes kijken. De kinderen mogen zich onderweg lekker uitleven. Met laarzen aan in de plassen stampen als het geregend heeft. Heerlijk vinden ze dat. Met de oudste kinderen gaan we af en toe naar de speeltuin in het dorp. 

Inschrijven bij het kinderdagverblijf in Heukelum

DE Stoere Salamanders

De Stoere Salamanders is gevestigd in de Brede school en maakt gebruik van het schoolplein en de speeltuin.
Er is plaats voor maximaal 22 basisschoolkinderen van 4 tot en met 13 jaar.  

Liefst zo veel mogelijk in de buitenlucht! Na een lange, leerzame schooldag is er eigenlijk niets leukers om met leeftijdsgenootjes een uurtje uit te razen op het sportveld in de speeltuin. De Hummeltjeshoeve gelooft in mentale ontspanning door fysieke inspanning. Sport en bewegen hebben positieve effecten op de gezondheid, leerprestaties, op motorische en beweegvaardigheden en de sociale ontwikkeling.

 

Inschrijven bij BSO de Stoere Salamanders in Heukelum

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang De Koele Kikkers is gevestigd in Dorpshuis De Krakeling. Er is plaats voor maximaal 30 basisschoolkinderen van 4 tot en met 13 jaar. De kinderen zijn opgedeeld in twee basisgroepen.

De BSO heeft een eigen ruimte en aangrenzend een eigen uitdagend speelplein. De kinderen spelen er graag met een bal, ander buitenspeelgoed of in de zandbak. Ze mogen er ook het konijn verzorgen. De kinderen van de BSO spelen ook in speeltuin “de Beerakker” en op het speelplein van de basisschool.

Af en toe gaan we met de kinderen op pad. Ook tijdens de vakanties. We gaan naar een speeltuin, picknicken, Benschop speelplezier in Nieuwland of een dagje met de kleinsten naar een kinderboerderij.


Inschrijven bij BSO de Koele Kikkers in Heukelum

Peuteropvang

Peuteropvang ’t Krakelingetje vangt kinderen op van 2 tot 4 jaar in een verticale groep. De groep bestaat uit maximaal 16 kinderen. Deze vestiging in Dorpshuis De Krakeling heeft een eigen speelplaats met een grote zandbak en bomen die voor de nodige schaduw zorgen.

Buitenspelen is een vast onderdeel van het dagritme. Ze mogen dan herrie maken en ze kunnen volop rennen en fietsen.

Als het programma en de omstandigheden het toelaten, organiseren we een externe activiteit onder de verantwoordelijkheid van de pedagogisch medewerker. Bijvoorbeeld een bezoekje aan de speeltuin of de supermarkt.