In Ameide hebben we 1 locatie in de brede school

De Hummeltjeshoeve in Ameide heeft 1 vestiging met 3 groepen: een peuteropvang en 2 kinderdagverblijf groepen. Bij de peuteropvang bieden we 4 ochtenden per week à 4 uur opvang aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Het kinderdagblijf kent twee groepen (babygroep en een peutergroep)

Het kinderdagverblijf

De Rupsjes is de groep voor de jongste kinderen. Bij De Vlindertjes spelen de oudere kinderen. Kinderdagverblijf De Hummeltjeshoeve is gevestigd in de brede school. Het buitenspeelterrein is een afgesloten ruimte voor alleen de kinderen van de peuteropvang en het kinderdagverblijf met een eigen plein voor de baby's. Hier zijn een zandbak, speeltoestellen en een dierenverblijf.


De Hummeltjeshoeve in Ameide heeft een grote bolderkar en een aantal wandelwagens. Daarmee maken de pedagogisch medewerkers regelmatig een uitstapje in het dorp met de kinderen. We gaan op bezoek bij de geitjes of schaapjes, doen een boodschap in de supermarkt of we gaan met de grote kinderen naar de speeltuin.

Inschrijven bij het kinderdagverblijf in Ameide

De peuteropvang

De Lieveheersbeestjes is een peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De opvang beschikt over verticale groepen. De groep bestaat uit maximaal 16 kinderen.
De Lieveheersbeestjes zitten samen met het kinderdagverblijf in de Brede school.

De peuteropvang heeft één groepsruimte. In het lokaal zijn er verscheidene hoeken voor de kinderen gemaakt, denk aan een bouwhoek of een poppenhoek, zodat de kinderen als ze vrij spelen zelf een hoekje kunnen opzoeken om te spelen. De peuteropvang beschikt over een buitenterrein, met een verhard speelgedeelte met onder andere een grote zandbak en diverse speeltoestellen.